Nutikas tagastuskast Viimsis

By | 10.11.2022

Uus ja tore t√§iendus Viimsi raamatukogus. Lugejad saavad n√ľ√ľd laenutatud raamatuid tagastada nutikasse kasti! Raamatute sisestamisel nutikasti, tagastatakse lugeja laenutus automaatselt raamatukogus√ľsteemis ning lugejale saadetakse e-postile kinnitus. √úhtlasi lihtsustab see raamatukogut√∂√∂tajate elu – raamatuid ei pea enam eraldi infos√ľsteemis tagastama. Kohe on n√§ha, millised raamatud on kastis ja millistele neist on j√§rjekord, et need saaks j√§rgmisele lugejale laenutada.

Kast lukustatakse automaatselt, kui see t√§is saab. Antud tagastuskast on Viimsi Raamatukogus kasutatav t√∂√∂p√§eviti 10.00-20.00 ja laup√§ev/p√ľhap√§ev 10.00-16.00. Loodetavasti juba detsembris lisandub veel √ľks tagastusautomaat, mis v√Ķimaldab laenutusi tagastada ka siis, kui raamatukogu on suletud.

Seadmed arendas ning tarnis ID-Balti. Nii turvav√§rav, laenutusautomaat kui ka tagastuskast suhtlevad otse raamatukogu p√Ķhiinfos√ľsteemiga RIKS, kasutades meie “ACS/SIP2 server” tarkvara.