RVL kontroll

By | 22.01.2017

Raamatukogundus ja raamatukogude töö tundub lihtne, aga ta ei ole seda mitte. Ikka ja jälle tuleb teemaks mõni huvitav soov, millest ma kohe aru ei saa või millele vajadust ei näe. Natuke rahulikumalt mõeldes ja kaaludes saan aru, et ideel on jumet ja teen ära.
Lugejahaldusesse lisatud uus moodul – “Laenutamine – RVL laenutuste kontroll”.
Vali kogu, kellele soovid laenutada ja loe eksemplari kood. Sisestada võib teaviku suvalise eksemplari koodi, ei pea olema see eksemplar, mida soovid laenutada. Kui jätad kogu valimata, näed kõiki kogusid, kellele seda teavikut on varem laenutatud.
Võimaldab enne RVL laenutuse tegemist kontrollida, kas antud teavikut on soovijale kogule juba varem laenutatud enda või mõnest teisest kogust. Tekib küsimus, et miks seda vaja on? Huvitav ja eluline näide…

1) Helistab “Raamatukogu A” ja küsib “Raamatukogult B” : “Ole hea saada mulle RVL’ga midagi, mis Sul on seisma jäänud riiulisse”
2) “Raamatukogu B” otsibki portsu teavikuid ja laenutab need RVL’iga “Raamatukogule A”.
3) “Raamatukogu A” hakkab neid laenutama oma lugejatele ja siis selgub, et üks neist on seda raamatut juba 5 aastat tagasi laenutanud, mis tuli RVL’ga “Raamatukogust C”.

Naljakas, aga nii võib juhtuda! 🙂
PS! See ei tähenda muidugi, et seda RVL ei tohiks teha, aga nii saab enne uurida, kas “Raamatukogu A” seda ikka soovib.

Lisa kommentaar