RVL kontroll

By | 22.01.2017

Raamatukogundus ja raamatukogude töö tundub lihtne, aga ta ei ole seda mitte. Ikka ja jÀlle tuleb teemaks mÔni huvitav soov, millest ma kohe aru ei saa vÔi millele vajadust ei nÀe. Natuke rahulikumalt mÔeldes ja kaaludes saan aru, et ideel on jumet ja teen Àra.
Lugejahaldusesse lisatud uus moodul – “Laenutamine – RVL laenutuste kontroll”.
Vali kogu, kellele soovid laenutada ja loe eksemplari kood. Sisestada vÔib teaviku suvalise eksemplari koodi, ei pea olema see eksemplar, mida soovid laenutada. Kui jÀtad kogu valimata, nÀed kÔiki kogusid, kellele seda teavikut on varem laenutatud.
VĂ”imaldab enne RVL laenutuse tegemist kontrollida, kas antud teavikut on soovijale kogule juba varem laenutatud enda vĂ”i mĂ”nest teisest kogust. Tekib kĂŒsimus, et miks seda vaja on? Huvitav ja eluline nĂ€ide…

1) Helistab “Raamatukogu A” ja kĂŒsib “Raamatukogult B” : “Ole hea saada mulle RVL’ga midagi, mis Sul on seisma jÀÀnud riiulisse”
2) “Raamatukogu B” otsibki portsu teavikuid ja laenutab need RVL’iga “Raamatukogule A”.
3) “Raamatukogu A” hakkab neid laenutama oma lugejatele ja siis selgub, et ĂŒks neist on seda raamatut juba 5 aastat tagasi laenutanud, mis tuli RVL’ga “Raamatukogust C”.

Naljakas, aga nii vĂ”ib juhtuda! 🙂
PS! See ei tĂ€henda muidugi, et seda RVL ei tohiks teha, aga nii saab enne uurida, kas “Raamatukogu A” seda ikka soovib.

Lisa kommentaar