Nutikas tagastuskast Viimsis

By | 10.11.2022

Uus ja tore tĂ€iendus Viimsi raamatukogus. Lugejad saavad nĂŒĂŒd laenutatud raamatuid tagastada nutikasse kasti! Raamatute sisestamisel nutikasti, tagastatakse lugeja laenutus automaatselt raamatukogusĂŒsteemis ning lugejale saadetakse e-postile kinnitus. Ühtlasi lihtsustab see raamatukogutöötajate elu – raamatuid ei pea enam eraldi infosĂŒsteemis tagastama. Kohe on nĂ€ha, millised raamatud on kastis ja millistele neist on jĂ€rjekord, et need saaks jĂ€rgmisele lugejale laenutada.

Kast lukustatakse automaatselt, kui see tĂ€is saab. Antud tagastuskast on Viimsi Raamatukogus kasutatav tööpĂ€eviti 10.00-20.00 ja laupĂ€ev/pĂŒhapĂ€ev 10.00-16.00. Loodetavasti juba detsembris lisandub veel ĂŒks tagastusautomaat, mis vĂ”imaldab laenutusi tagastada ka siis, kui raamatukogu on suletud.

Seadmed arendas ning tarnis ID-Balti. Nii turvavĂ€rav, laenutusautomaat kui ka tagastuskast suhtlevad otse raamatukogu pĂ”hiinfosĂŒsteemiga RIKS, kasutades meie “ACS/SIP2 server” tarkvara.