Nutikas tagastuskast Viimsis

By | 10.11.2022

Uus ja tore täiendus Viimsi raamatukogus. Lugejad saavad nüüd laenutatud raamatuid tagastada nutikasse kasti! Raamatute sisestamisel nutikasti, tagastatakse lugeja laenutus automaatselt raamatukogusüsteemis ning lugejale saadetakse e-postile kinnitus. Ühtlasi lihtsustab see raamatukogutöötajate elu – raamatuid ei pea enam eraldi infosüsteemis tagastama. Kohe on näha, millised raamatud on kastis ja millistele neist on järjekord, et need saaks järgmisele lugejale laenutada.

Kast lukustatakse automaatselt, kui see täis saab. Antud tagastuskast on Viimsi Raamatukogus kasutatav tööpäeviti 10.00-20.00 ja laupäev/pühapäev 10.00-16.00. Loodetavasti juba detsembris lisandub veel üks tagastusautomaat, mis võimaldab laenutusi tagastada ka siis, kui raamatukogu on suletud.

Seadmed arendas ning tarnis ID-Balti. Nii turvavärav, laenutusautomaat kui ka tagastuskast suhtlevad otse raamatukogu põhiinfosüsteemiga RIKS, kasutades meie “ACS/SIP2 server” tarkvara.