Aastaaruande kontroll

By | 12.01.2017

Uuel aastal leidub ikka juhuseid, kus aasta algus ei klapi eelmise aasta lÔpuga. Midagi on kas lisatud eelmisesse perioodi, mustalt kustutatud vÔi muid trikke tehtud.
Olen alati soovitanud aastaaruannet pisteliselt kontrollida, et vĂ”imalikult varakult muutus avastada, mis vĂ”imaldab ĂŒhtlasi vea kiiremini leida. Kui kontrolli teha alles uuel aastal on juba vĂ€ga keeruline vigu leida, kui muutus on suur!
Uus moodul peaks seda vast lihtsustama, aga pistelist kontrolli teeb ikka raamatukogutöötaja – soovitavalt korra kuus vĂ”i miks mitte iga nĂ€dal, kui fond on suur ja eksemplare lisandub/kustutatakse palju ning fondiga tegeleb mitu inimest.
“Aruanded – Aastaaruande kontroll”
Paremal nimekirjas nĂ€ed jooksva aasta alguse seisu ja esimesel kasutamisel on vasakpoolne ehk eelmise aasta lĂ”pp tĂŒhi. Kui oled kindel, et eelmise aasta lĂ”pp ja uue algus on korras, siis “Salvesta” seis ja kontrolli edaspidi regulaarselt seisu. RIKS kontrollib muutuseid ja nĂ€itab neid nimekirjas kohe eri vĂ€rvidega. Nii saate vigadele loodetavasti kiiremini jĂ€lile! 🙂
NB! Kindlasti ei tohi vea avastamisel vana seisu kohe ĂŒle kirjutada! Enne tuleb viga leida ja kui selgub, et muutus oli taotluslik, alles siis tohib vana seisu ĂŒle kirjutada!

Lisa kommentaar