Aastaaruande kontroll

By | 12.01.2017

Uuel aastal leidub ikka juhuseid, kus aasta algus ei klapi eelmise aasta lõpuga. Midagi on kas lisatud eelmisesse perioodi, mustalt kustutatud või muid trikke tehtud.
Olen alati soovitanud aastaaruannet pisteliselt kontrollida, et võimalikult varakult muutus avastada, mis võimaldab ühtlasi vea kiiremini leida. Kui kontrolli teha alles uuel aastal on juba väga keeruline vigu leida, kui muutus on suur!
Uus moodul peaks seda vast lihtsustama, aga pistelist kontrolli teeb ikka raamatukogutöötaja – soovitavalt korra kuus või miks mitte iga nädal, kui fond on suur ja eksemplare lisandub/kustutatakse palju ning fondiga tegeleb mitu inimest.
“Aruanded – Aastaaruande kontroll”
Paremal nimekirjas näed jooksva aasta alguse seisu ja esimesel kasutamisel on vasakpoolne ehk eelmise aasta lõpp tühi. Kui oled kindel, et eelmise aasta lõpp ja uue algus on korras, siis “Salvesta” seis ja kontrolli edaspidi regulaarselt seisu. RIKS kontrollib muutuseid ja näitab neid nimekirjas kohe eri värvidega. Nii saate vigadele loodetavasti kiiremini jälile! 🙂
NB! Kindlasti ei tohi vea avastamisel vana seisu kohe üle kirjutada! Enne tuleb viga leida ja kui selgub, et muutus oli taotluslik, alles siis tohib vana seisu üle kirjutada!

Lisa kommentaar